Een nieuw hoofdstuk

In juni vieren we het 25-jarig bestaan van Podium. Een kwart eeuw boekenavontuur: het is voorbijgevlogen! Wie hier wat meer over wil lezen, en onze keus wil zien van de 25 meest succesvolle en Podium-achtige boeken: blader digitaal gerust door onze speciale aanbieding.

U vindt daar ook de nieuwe boeken van de komende zomer, alles warm aanbevolen.

Van eigen hand volgt begin juni een ‘memoir’, getiteld UITGEVERSGELUK. Want ja, het is een gelukzalig beroep. Aanleiding dit eens op te schrijven is niet alleen het naderend jubileum maar ook mijn vertrek – geen pensionering maar ik wil graag eens het spreekwoordelijke nieuwe hoofdstuk openslaan.

Dat kan alleen, als iemand zich voor je auteurs blijft inspannen, en die vonden we al even terug in de persoon van Sladjana Labovic. Een markante vrouw met een veelzijdige smaak, met passie voor boeken en schrijvers, en een daverend energie-reservoir. Dat je dat nodig hebt, weet ook zij: uitgeven is geen negen-tot-vijf-baan. Want schrijven is dat evenmin, en waartoe zijn wij uitgevers anders op aard’ dan de schrijvers bij te staan in hun strijd?

Sladjana is inmiddels geheel ingewijd in alle raadselen van Podium, en kan bogen op een krachtig, ervaren team collega’s, zowel binnen Podium als het grotere geheel (Park Uitgevers).

Ik heb haar nederig gevraagd of ze ook op deze plek af en toe een column wil schrijven. Dus hou ons in de gaten! Tot juni staat deze column u op te wachten, eventjes in een pauze-stand.

Met warme groet aan allen die mijn columns op www.uitgeverijpodium.nl de afgelopen decennia geregeld lazen!