Longlist Libris Literatuur Prijs 2021

Op 1 februari werd de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2021 bekendgemaakt. Wij zijn licht van Gerda Blees en Een week of vier vanLaura van der Haar staan op deze mooie lijst van in totaal achttien titels. Op 10 mei weten we welke auteur de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar in ontvangst mag nemen.

“We zijn enorm trots dat zowel de bejubelde roman van Gerda Blees als de Gouden Ei-achtige virusroman van Laura van der Haar geselecteerd werden,” zegt Podium-uitgever Joost Nijsen. “Je denkt ook áltijd aan de romans uit 2020 die je deze lijst ook gegund had, van bijvoorbeeld Thomas van Aalten en Marjolein Visser, maar die vinden dan elders wel weer de spotlights.”

De jury heeft een keuze gemaakt van achttien titels uit in totaal 214 ingestuurde boeken. Hierbij valt het op dat een groot aantal jonge auteurs zijn geselecteerd.

Uit deze selectie met titels nomineert de jury op 1 maart zes boeken voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. De uiteindelijke winnaar wordt op 10 mei bekendgemaakt in het Amstel Hotel, live in Nieuwsuur op NPO2. Aan de Libris Literatuur Prijs is een bedrag van vijftigduizend euro verbonden.