Podium verwerft de rechten van Japanse bestseller Breasts and Eggs van Mieko Kawakami

Podium verwerft de rechten van Japanse bestseller Breasts and Eggs van Mieko Kawakami. De baanbrekende roman betekent de internationale doorbraak van Mieko Kawakami (1976), door The New York Times bestempeld als een feministisch icoon.


Breasts and Eggs is het verhaal van schrijfster Natsuko. Terwijl ze worstelt met het schrijven van haar langverwachte tweede roman koestert ze de wens om moeder te worden. Maar ze is alleenstaand en heeft geen behoefte aan een partner. Dus zoekt zij manieren om op een andere wijze zwanger te worden. Omdat spermadonatie in Japan verboden is zal ze hiervoor of naar het buitenland moeten of illegale afspraken moeten maken. Natsuko’s zus Makiko overweegt haar borsten te vergroten en Makiko’s tienerdochter worstelt met zichzelf als jonge vrouw. Zo reflecteert de roman op verschillende en verrassende manieren op vrouwelijkheid, het vrouwelijk lichaam en moederschap.

Mieko Kawakami mag onder anderen Haruki Murakami tot haar fans rekenen. Zijn quotes sieren de Engelse en Amerikaanse covers: ‘So amazing, it took my breath away’ […] ‘I can never forget the sense of pure astonishment I felt when I first read Mieko Kawakami’s [novella] Breasts and Eggs.’

Feline Streekstra, redacteur Buitenland:

‘We zien er ontzettend naar uit dit boek naar de Nederlandse lezer te brengen. Mieko Kawakami schrijft bijzonder treffend en heerlijk eerlijk over vrouwelijkheid, het vrouwelijk lichaam en (de weg naar) moederschap en doet dit zeker niet zonder humor. Ik genoot ervan Natsuke te volgen terwijl zij probeert uit te vinden hoe ze vorm wil geven aan haar leven als schrijver, zus, vriendin, als vrouw – met of zonder kind.’

Podium verwacht de Nederlandse vertaling eind 2021 te publiceren.