Verfilming Muidhond wint prijs beste film in Zuid-Korea

De film Muidhond, naar de gelijknamige debuutroman van Inge Schilperoord, is dit weekend verkozen tot beste film op het internationaal filmfestival van Gangneung, in Zuid-Korea. De verfilming van Patrice Toye ontving eerder al de publieksprijs op Film Fest Gent en ging eerder dit jaar tijdens IFFR in première.

Muidhond was de slotfilm van internationaal festival van Gangneung, dat dit jaar Women write, films remember als thema had. De verfilming van Inge Schilperoords debuutroman vertelt het verhaal van Jonathan, een zachtaardige jongeman, die bij gebrek aan bewijs rijgelaten wordt uit de gevangenis. Hij wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als hij nieuwe buren krijgt. De regie is in handen van Patrice Toye, zij schreef samen met Peter Seynaeve ook het scenario. Met in de hoofdrollen Tijmen Govaerts, Julia Brown, Ina Geerts en Line Pillet.

In 2021 wordt de nieuwe roman van Inge Schilperoord, Het licht in de stad, verwacht.