Vacature Medewerker PR en Publiciteit

Podium, onderdeel van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, zoekt een gedreven

Medewerker PR & Publiciteit (36 uur)

Uitgeverij Podium is een spraakmakende uitgeverij van bekende Nederlandse en buitenlanders auteurs als Alex Boogers, Fidan Ekiz, Michel Faber, Laura van der Haar, Johan Harstad, Ingmar Heytze, Wilfried de Jong, Etgar Keret, Nicolaas Klei, Antjie Krog, Jannah Loontjens, Arjen Lubach, Elvis Peeters, Inge Schilperoord, Rebecca Solnit, Uwe Timm, Georgina Verbaan en Janneke Vreugdenhil (voor een compleet beeld zie: www.uitgeverijpodium.nl). Podium maakt sinds kort deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.

Wat ga je doen?

Je komt te werken op de afdeling PR & Publiciteit van dit veelzijdige uitgeefhuis, in een gedreven en enthousiast team van collega’s met een grote passie voor boeken en lezen. Hoewel je voor het hele fonds werkt, komt het zwaartepunt van je taken te liggen bij de promotie van de boeken van uitgeverij Podium. Je werkt nauw samen met de uitgever van Podium en zijn team, alsook met het commerciële team van Nieuw Amsterdam. Je onderhoudt een groot en veelzijdig netwerk van media, instituten en festivals, organiseert boekpresentaties en auteursbezoeken, schrijft persberichten en publiciteitsplannen en speelt een rol bij het ontwikkelen van marketingmateriaal. Je verdiept je in de onderwerpen van de titels en bedenkt creatieve plannen om de verkoop te ondersteunen.

Wie ben jij?

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en liefst enkele jaren ervaring in het boekenvak, bij voorkeur als medewerker PR & publiciteit.
  • Je hebt een brede interesse in en grote affiniteit met de fondsen van het uitgeefhuis.
  • Je weet je weg goed te vinden binnen het Nederlandse medialandschap.
  • Je bent digitaal sterk, en goed op de hoogte van de mogelijkheden van social media.
  • Deadlines zijn voor jou geen probleem en je bent stressbestendig.
  • Je bent pro-actief en innovatief.
  • Je communiceert helder en to the point, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels.
  • Je voelt je verbonden met auteurs en journalisten, en gaat tactvol en creatief om met hun wensen en ambities.

Wie zijn wij?

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Bas Lubberhuizen, Fontaine, Podium en Wereldbibliotheek, richt zich op de kwalitatieve publieksmarkt met een rijk fonds van vertaalde en Nederlandse literatuur, poëzie en uiteenlopende non-fictie onderwerpen. Een spraakmakend en dynamisch uitgeefhuis, gesitueerd aan het Vondelpark in Amsterdam.

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia; een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Ook vallen online boekwinkel BookSpot en boekhandel Scheltema in Amsterdam onder Novamedia.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een gedreven en enthousiast commercieel team, binnen een ondernemende en spraakmakend uitgeefhuis, op een van de mooiste plekken in Amsterdam. De salariëring is conform de CAO-Uitgeverijbedrijf en inschaling wordt vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring.

Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 23 augustus aan Kim van de Beek (HR adviseur) via de volgende link: https://www.werkenbijnovamedia.nl/Vacatures/vacature-medewerker-pr-en-publiciteit.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Charley Haagsma (Hoofd PR/ promotie) via telefoonnummer 06-52634199. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met voornoemde en Joost Nijsen, oprichter/uitgever van Podium.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus; acquisitie wordt niet op prijs gesteld.