Podium sluit aan bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam

De spraakmakende literaire uitgeverij Podium zal haar activiteiten per juli 2019 voortzetten als onderdeel van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Met deze toevoeging versterkt Nieuw Amsterdam haar literaire signatuur. Directeur Joost Nijsen, die Podium in 1997 oprichtte, verwacht zijn auteurs vanaf dit stevige platform een nog betere begeleiding en exploitatie te kunnen bieden.


Josja Zijlstra, directeur van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam: ‘Met trots brengen we dit nieuws. Podium, met een mooie combinatie van Nederlandse en internationale auteurs zowel op het gebied van fictie als non-fictie, vormt een waardevolle aanvulling op ons huidige palet. Nieuw Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezonde uitgeefgroep met prachtige fondsen en een sterke commerciële afdeling. Vanuit deze stevige basis kunnen de uitgevers zich richten op het optimaal begeleiden van hun auteurs, in de wetenschap dat ze kunnen vertrouwen op een professionele backoffice.’

Joost Nijsen: ‘Podium heeft 22 jaar op eigen benen gestaan, waarin vele succesvolle oeuvres en projecten zijn ontwikkeld. Daarbij was altijd het uitgangspunt: al onze schrijvers ultieme service bieden, van meedenken over het oeuvre tot omslagkeuze, promotie en rechten. Dat kunnen we in de huidige markt alleen blijven doen door deel uit te maken van een groter geheel met een sterk commercieel team. Uit onze verkenningen daaromtrent kwam Nieuw Amsterdam al snel als ideale  kandidaat naar voren. Dankzij volharding en rotsvast geloof in het belang van lezen door moederbedrijf Novamedia, ontwikkelde Nieuw Amsterdam zich tot een van de beste uitgeefgroepen van ons land. Kijk naar de successen van kanonnen als Isabel Allende, Elena Ferrante, Yotam Ottolenghi en Hanya Yanagihara. Ik kijk ernaar uit om Podium in die succesvolle, beproefde omgeving verder op te stoten in de vaart der volkeren.’

Het team van Podium zal zich komend najaar vestigen ten burele van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam.