Jannah Loontjens tekent voor two-book deal bij Podium

Romancier, dichter en filosoof Jannah Loontjens (1974) heeft met Uitgeverij Podium contracten gesloten voor haar volgende twee boeken. Auteur en uitgever zien met veel vertrouwen en genoegen uit naar de samenwerking.

Vermoedelijk al volgende herfst verschijnt Als het over liefde gaat (werktitel), een ingetogen, gevoelvolle en zintuiglijke literaire verwerking van haar wandeling afgelopen nazomer door Umbrië met haar vriend Jamal Mahjoub. Vertrekpunt voor de vertelling, waarin heuvel en vallei net zo’n belangrijke rol spelen als de genoegens en fricties tussen de geliefden, vormden de reisnotities die Jannah tot haar verrassing na een briefwisseling toegestuurd kreeg door Frida Vogels.

Haar eerstvolgende grote roman wordt voorzien voor 2020, en is gesitueerd in het Zweden waar de schrijfster deels opgroeide, in de vrije jaren zeventig.

Joost Nijsen (uitgever Podium): ‘Aan tafel bij gemeenschappelijke vrienden raakten we aan de praat over haar werk en haar plannen voor de toekomst. Zonder bedoelingen vooraf ontstond er een goed gesprek over haar voorgenomen wandeling in de voetsporen van haar literaire heldin Frida Vogels, en het boek dat daaruit voort zou kunnen komen. Zo wisselden we al van gedachten over haar schrijven voordat er ook maar over contracten gedácht werd. Ik kan niet ontkennen dat ik buitengewoon verheugd ben een auteur met zo veel talent en visie te mogen gaan uitgeven. Ze behoort naar mijn smaak tot de beste Nederlandse schrijvers van dit moment, en dat wil ik de lezende mensheid de komende jaren graag laten zien.’

Dit jaar verscheen bij Ambo|Anthos haar laatste roman, Wie weet, waarin zeven vertellers bijeen zijn op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo. ‘Een roman naar mijn hart,’ bekende A.F.Th. van der Heijden, ‘geschreven op de soms stokkende hartenklop van onze problematische tijd.’ Recent publiceerde ze verder de roman Misschien wel niet en het autobiografische filosofieboek Roaring Nineties.