Izar van Carlo Groot is Leesclubboek van het Jaar 2017

Ieder jaar organiseert lezerscommunity Hebban ruim honderd leesclubs bij spraakmakende boeken. Fanatieke lezers kunnen zich voor een leesclub inschrijven, waarna zij in een groep van vijftien deelnemers de bijbehorende titel zorgvuldig lezen, bespreken en recenseren.

In het jaar 2017 vonden er maar liefst 143 Hebban-leesclubs plaats. Ruim 2000 leden hebben na een uitvoerige lezing hun leesclubboek beoordeeld door middel van een recensie en een waardering van 1 tot 5 sterren. Van alle 143 deelnemende titels van 2017 ontving Izar, de autobiografische debuutroman van Carlo Groot, de hoogste gemiddelde eindwaardering. Het boek werd bijna unaniem beoordeeld met vijf sterren en mag zich hiermee ‘Het Leesclubboek van het Jaar 2017’ noemen! Lees het interview met de auteur naar aanleiding van de bekroning hier.

Quotes van leesclublezers

‘Prachtig boek, prachtige auteur, door en door eerlijk. Ik gaf dit boek 5 sterren zowel voor de inhoud als de mooie opvallende cover. Hij staat bij mijn favorieten!’

leesclubdeelnemer Lien

‘Het boek heeft op mij een diepe indruk achtergelaten. Meestal worden dit soort emotionele gebeurtenissen verteld vanuit het perspectief van de vrouw. Ik vond het erg bijzonder om dit ook eens vanuit het perspectief van de man te lezen.’

leesclubdeelnemer Francis

‘Ik ben diep geraakt door dit verhaal vol emoties en tegelijkertijd relativerende humor.’

leesclubdeelnemer Hannie

De vlotte schrijfstijl, de humor, het volledig ontbreken van ook maar het kleinste beetje zelfmedelijden en de zeer rake beschrijvingen van pijn en emoties maken dat je dit boek in een ruk uit wilt lezen.’

leesclubdeelnemer Jet


Over Izar

Carlo zag zichzelf nooit als vader. Maar als hij zijn vriendin Lisette steeds ongelukkiger ziet worden door haar niet vervulde kinderwens, gaat hij schoorvoetend overstag. Het resultaat blijft echter uit. Lisette stelt voor hulp te zoeken. Zo komen ze terecht in een mallemolen van medische onderzoeken, hormoonbehandelingen en ivf-pogingen.

Carlo Groot biedt een uniek, mannelijk perspectief op ivf. Zijn rauwe verdriet wordt afgewisseld met humoristische anekdotes vol zelfspot. Dit maakt Izar tot een onvergetelijk boek over wachtweken en werkstress, over onverwacht geluk en ongekend verdriet, over hormoonspiegels en aftrekkamertjes.