Hoe alles hier verandert van Antjie Krog verschijnt aan vooravond van uitreiking Gouden Ganzenveer

Op 19 april aanstaande wordt de Gouden Ganzenveer 2018 officieel overhandigd aan de Zuid-Afrikaanse auteur Antjie Krog. Zij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Remco Campert.

Aan de vooravond van de uitreiking van deze prestigieuze prijs presenteren we haar nieuwe boek. Voor Hoe alles hier verandert stelde de auteur een persoonlijk mozaïek samen uit haar geëngageerde en veelgeprezen non-fictie over Zuid-Afrika en schreef een aangrijpend, nieuw voorwoord. Het resultaat is een intrigerend werk dat niets aan kracht heeft ingeboet, omdat de kwesties die Krog zo grondig onderzocht en helder beschreef nog altijd brandend actueel zijn.

De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 18 april om 20.00 in Spui 25 te Amsterdam. Mirjam van Hengel zal Krog interviewen over dit belangwekkende boek, dat net als haar poëzie diepgeworteld is in de problematiek van Zuid-Afrika. Toegang is gratis, aanmelden kan via spui25@uva.nl


Antjie Krog (1952) is een van de belangrijkste dichters van Zuid-Afrika. Talrijke Nederlandse poëzieliefhebbers raakten door haar vele optredens in ons land in de ban van haar ongewone, ontroerende en klankrijke poëzie. Uitgeverij Podium is dan ook zeer trots al haar bundels uit te geven. In 2015 verscheen de bloemlezing Waar ik jou word, een smaakvolle, tweetalige uitgave met 25 gedichten van Antjie Krog die iedereen gelezen moet hebben.