Dagelijks werk van Renate Dorrestein verschijnt begin april

‘Toen ik wist dat mijn dagen geteld waren, besloot ik mijn schrijversleven te boekstaven.’

Renate Dorrestein

Begin april verschijnt bij Uitgeverij Podium Dagelijks werk, de literaire autobiografie van Renate Dorrestein. Met een fonkelend mozaïek van opzienbarende teksten blikt ze terug op vijfenveertig jaar schrijven: over de lezer als bondgenoot, fatsoen, bewuste kinderloosheid, ouder worden en de veranderende wereld.

Bij de door haar gekozen stukken, die nooit eerder zijn gepubliceerd, schreef ze rake en vermakelijke teksten. Niet alleen gunt zij de lezer zo een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij met deze compositie een autobiografie. Een genot voor haar vele trouwe lezers en een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.


Renate Dorrestein (1954) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse Letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen en ze ontving de Annie Romein-prijs voor haar gehele oeuvre. Ze schreef zowel het Boekenweekgeschenk als het Boekenweekessay. Haar werk is in vijftien talen vertaald.