De mensmachine. Hoe we de dood kunnen overleven verschijnt medio januari

Zijn wij de laatste sterfelijke generatie? Al in 2048 kan de dood opgelost zijn, aldus de aanhangers van het transhumanisme. Een gedachte die zowel hoopgevend als krankzinnig en angstaanjagend is.

In De mensmachine, dat medio januari bij Uitgeverij Podium verschijnt,neemt journalist Mark O’Connell ons mee op een reis door de wonderlijke wereld van deze internationale beweging. Zo bezoekt hij een instelling waar je je lichaam en/of hoofd na je dood kunt laten invriezen in de hoop ooit weer tot leven gewekt te kunnen worden. En in Silicon Valley spreekt hij Aubrey de Grey, een wetenschapper die beweert dat we praktisch al onsterfelijk zijn, omdat de verjongingstechniek de dagelijkse veroudering voorbij is.

Dit zijn maar enkele van de illustere ontmoetingen die O’Connell heeft gehad voor zijn wereldwijd lovend ontvangen boek. Hij laat ons zien hoe ver de techniek op het vlak van levensverlenging al is, introduceert de hoofdrolspelers in dit veld en stelt de urgente existentiële vraag: hoe wenselijk en menselijk is onsterfelijkheid? Dit maakt De mensmachine tot een even verbijsterend als fascinerend boek over de toekomst van de mens, die volgens sommigen oneindig zal zijn.

‘O’Connell is een voortreffelijk schrijver en een aangename gids.’ The Guardian

‘Een even helder als briljant boek. En ook nog grappig, érg grappig.’ The Sunday Times

Mark O’Connell (1979) is literatuurwetenschapper en journalist. Hij schrijft voor The New Yorker, The Independent en New York Times Magazine. Hij woont en werkt in Dublin.

_______

Graag bieden wij u de gelegenheid om Mark O’Connell te interviewen en/of in uw programma uit te nodigen. In verband met de voorbereidingen van een mogelijk auteursbezoek vragen wij u om uw belangstelling uiterlijk 1 december door te geven aan Susanne ter Smitten, sts@uitgeverijpodium.nl. Via deze weg is het tevens mogelijk om uw interesse in voorpublicaties door te geven of alvast een proef (pdf) van het boek op te vragen.