Muidhond door naar volgende ronde Prix Femina Étranger

Inge Schilperoord is met haar roman Muidhond doorgedrongen tot de volgende ronde van de Prix Femina Étranger en passeerde daarmee onder anderen Knausgård. Deze prestigieuze Franse literatuurprijs bestaat al sinds 1904 en geldt als een van de belangrijkste literaire onderscheidingen van Frankrijk. Vanaf 1985 kent de prijs ook een onderscheiding voor in het Frans vertaalde romans. Eerdere winnaars zijn onder andere Amos Oz, Julian Barnes en Ian McEwan. Jeroen Brouwers is de enige Nederlandse schrijver die de prijs won, in 1995 met Bezonken rood.

Muidhond was ook in Nederland bijzonder succesvol, met shortlistnominaties voor de drie grote prijzen van ons taalgebied: de Libris, de ECI en de Fintro. Daarnaast won Schilperoord de Bronzen Uil voor debuut van het jaar en haalde ze het tot de shortlist van de Opzij Literatuurprijs. Behalve de Franse vertaling, zijn ook een Italiaanse, Engelse, Noorse en Turkse reeds verschenen en lovend ontvangen. Een Spaanse vertaling volgt in 2018.

17 oktober volgt de definitieve lijst kanshebbers. Op 8 november wordt de winnaar bekendgemaakt.