Gratis e-boek bij nieuwe Kluun

Met het weggeven van een e-book bij een papieren boek is in binnen- en buitenland al het nodige geëxperimenteerd. Maar deze week schrijven Uitgeverij Podium en Kluun historie door álle lezers van Kluuns nieuwe roman DJ vanaf dag één in staat te stellen het verhaal zonder meerkosten ook digitaal verder te lezen, thuis of op reis.

Na zorgvuldige technische verkenningen met onder meer het Centraal Boekhuis en drukkerij Wilco/Wöhrmann, werd gekozen voor een uitvoering waarbij op de binnenkant van het omslag een unieke krascode geleverd wordt. Daarmee kan de consument naar de speciale website www.djkluun.nl. Daar vult hij de unieke code en zijn gegevens in, waarna het e-book per mail verstuurd wordt. De unieke code voorkomt dat een e-book door ‘treeplankrijders’ gedownload wordt.

Voor auteur Kluun gaat hiermee een oude wens in vervulling: ‘Ik wilde dit al jaren! Het e-book er gratis bij is een wat mij betreft volkomen logische service aan de lezer. Blij dat dit nu eindelijk gebeurt.’

Podium-uitgever Joost Nijsen is verguld dat deze doorbraak juist met DJ, die in een eerste oplage van 40.000 exemplaren komende dagen de boekhandels bereikt, kan plaatsvinden. ‘Deze actie kent volgens mij alleen maar winnaars: de boekhandel gaat er meer exemplaren door verkopen, dito de auteur en de uitgever, en de lezer krijgt er voor de prijs van een paperback à €19,99 een hele mooie service bij cadeau.’

De nieuwe roman van Kluun is op 13 februari overal verkrijgbaar.