De stripprofessor van Joost Pollmann verschijnt op 21 november

Joost Pollmann (1957) schrijft al jarenlang met verve over strips en graphic novels, onder andere in de Volkskrant. Als geen ander weet ‘de stripprofessor’ uit te leggen hoe je beelden moet lezen. Pollmann goot zijn ongebreidelde kennis en enthousiasme voor de kunst van het tekenen in één boek met vijftig colleges, leerzaam voor de leek en onderhoudend voor de liefhebber. Het resultaat, De stripprofessor, verschijnt op 21 november bij uitgeverij Podium.

Joost Pollmann leert ons in De stripprofessor kijken naar het spel dat stripmakers spelen met de kaders, het gootje ertussen, de bladspiegel en uiteindelijk het brein van de lezer. Ook doet hij uit de doeken hoe je een tekenaar aan de stijl kunt herkennen, van Typex’ liederlijke lijn tot de spaghettilijn van Barbara Stok. Daarnaast schetst hij belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied zoals de opkomst van de getekende journalistiek en de vermenging van strip en beeldende kunst. En er zitten een paar verrassingen in, of wist u al van het stripscenario van Vladimir Nabokov?

Al deze inspirerende colleges zijn rijk geïllustreerd met voorbeelden uit de Nederlandse en internationale stripcultuur.

Op 24 november om 17:00 uur wordt het boek gepresenteerd in boekhandel Scheltema, Rokin 9 in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Klik voor informatie en aanmelden.