Auteursbezoek & poëziebundel Michel Faber

‘HARTVERSCHEUREND, GEVOELIG, INTIEM: DIT IS EEN OVERWELDIGEND BEWIJS VAN LIEFDE.’

– Mary Costello

Kort voor het verschijnen van zijn meesterlijke roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen (2015) overleed Michel Fabers vrouw. Tot leven is een monument ter nagedachtenis aan Eva, die stierf na een zes jaar lange strijd tegen kanker. Michel Faber schreef deze gedichten in het eerste jaar na haar overlijden, volkomen ontredderd door het grote gemis, met woorden als enig houvast.

In deze ongeremde en buitengewoon pure poëzie laat Faber voelen wat het betekent om de liefde van je leven te ontmoeten – en voorgoed afscheid van haar te moeten nemen.

Ter gelegenheid van het verschijnen van deze poëziebundel komt Michel Faber naar Nederland om op te treden op o.a. Crossing Border in Den Haag (4 t/m 6 november). Kijk voor meer informatie: www.crossingborder.nl.