Jacht van Elvis Peeters op Longlist ECI Literatuurprijs

De jury onder leiding van voorzitter Louise O. Fresco heeft de Longlist van de ECI Literatuurprijs vastgesteld. Een van de 25 titels is Jacht, de roman van Elvis Peeters.

“Het was een rijke oogst dit jaar, met boeken die in thema’s wijd uiteenlopen en het experiment opzoeken in vorm en taal. De jury heeft met veel plezier deze eerste selectie gemaakt”, aldus Louise O. Fresco.

Over de ECI Literatuurprijs
De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar. Op 16 september wordt de shortlist van maximaal zes genomineerden bekendgemaakt, op 10 november de winnaar.

De Lezersprijs
Vanaf dit jaar kent de ECI Literatuurprijs ook een Lezersprijs: 50 enthousiaste lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen met elkaar welk boek uit de Shortlist zij het beste vinden. Op donderdag 10 november komen op de middag voorafgaand aan de uitreiking van de ECI Literatuurprijs 2016 de 50 leden van de Lezersjury bijeen om onder voorzitterschap van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad, hun winnaar te bepalen. Deze Lezersprijs wordt ondersteund door NRC Handelsblad en De Standaard.

De jury
De jury van de ECI Literatuurprijs bestaat dit jaar uit:
• Louise O. Fresco, o.a. voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR
• Joost de Vries, redacteur bij De Groene Amsterdammer
• Jelle van Riet, literair journaliste voor De Standaard
• Annet de Jong, recensent voor De Telegraaf
• Daniëlle Serdijn, recensent voor de Volkskrant
• Sofie Gielis, proza recensente proza voor De Standaard der Letteren en docente