Maarten Zeegers’ Ik was een van hen genomineerd voor Hebban Awards

Zojuist is bekendgemaakt dat het veelbesproken boek Ik was een van hen van Maarten Zeegers genomineerd is voor de Hebban Awards, in de categorie non-fictie. Vanaf 1 september a.s. kan er op alle genomineerden gestemd worden.

De publieksprijzen, onderverdeeld in vier categorieën, worden op 27 september voor de tweede keer uitgereikt. Er zijn Hebban Awards in de categorieën Beste roman, Beste thriller, Beste non-fictie en Beste Young Adult. Elke categorie bestaat uit een shortlist van tien titels verschenen tussen 1 september 2015 en begin juli 2016. De shortlists werden samengesteld op basis van de statistische gegevens op Hebban.nl en een voorverkiezing onder meer dan 7.000 leden. Bij het stemmen kunnen lezers ook zelf een boek nomineren. Er kan gestemd worden tot 23 september middernacht.