Programma Boekenparade & Manuscripta bekend, o.a. Ronald Giphart & Renate Dorrestein

Heel 2016 wordt het boek gevierd en de maand september wordt één groot boekenfeest: van 2 tot en met 25 september is de IJpromenade (Tolhuistuin en Eye Filmmuseum) in Amsterdam het decor van het grootste boekenfestival dat ooit in Nederland is georganiseerd. Met o.a. optredens van Alex Boogers, Renate Dorrestein, Maxim Hartman, Nicolaas Klei en Janneke Vreugdenhil.

Manuscripta op de Boekenparade

Vrijdag 2 september opent Pepijn Lanen met De Jeugd van Tegenwoordig-producer Bas Bron en dj’s de Boekenparade met Herman Koch en Herman Brusselmans. Zaterdag 3 september kan je je laten ringeloren door Victor Mids & Oscar Verpoort van MINDF*CK. Ook te gast zijn Renate Dorrestein, Hans Dorrestijn, Ronald Giphart, Erik Jan Harmens, George van Houts, Oek de Jong, Nicolaas Klei, Yvonne Kroonenberg, Margriet van der Linden, Marcel Möring, Ilja Leonard Pfeijffer, Tomas Ross, Mirjam Rotenstreich, Paul van der Steen, Janneke Vreugdenhil en Rik Zaal.

Het grootste boekenfestival van Nederland is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek en is een initiatief van Bijzondere Collecties van de UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Het volledige programma en informatie over toegangskaarten staat op www.boekenparade.com en www.manuscripta.nl