Prijsactie De troost van eten ter gelegenheid van nieuw programma Petra Possel

Op vrijdag 10 juni start NTR met een nieuw tv-programma van programmamaakster en schrijfster Petra Possel (bekend van o.a. Kunststof en Mangiare!), onder de titel Smakelijke verhalen. Ter gelegenheid daarvan heeft Uitgeverij Podium een speciale prijsactie opgezet. Het schitterende boekje van Petra Possel, De troost van eten (2015), kost vanaf heden slechts €12,50 (i.p.v. €17,50). Verschillende anekdotes en herinneringen die in het boek beschreven worden, spelen ook een rol in het tv-programma.

De troost van eten

Het eerste wat Petra Possel (1963) deed toen ze op kamers ging, was volkorenbrood halen bij de warme bakker. En beenham, roomboter en rode wijn. Ze wilde voorgoed afrekenen met Blue Band, boterhamworst, huishoudjam, limonadesiroop en het dorpse leven op het platteland. In De troost van eten schrijft ze over de troost en vreugde van kippensoep in tijden van geboorte en dood, de poes van Johannes van Dam die door haar tuin loopt, de poeha van sterrenrestaurants en de aanstellerij van quinoa-hipsters. Net als in haar succesvolle debuut Vrouw in de rouw neemt ze ook zichzelf op de hak met verhalen over haar ‘omgekeerde anorexia’, haar mislukte garnalenkroketten, haar gebrek aan groene vingers en haar algehele onhandigheid. Om uiteindelijk na dertig jaar stadse fratsen het buitenleven de liefde te verklaren.

NTR Smakelijke verhalen

We kennen het allemaal, je neemt een hap en op slag dwalen je gedachten af naar een andere tijd of een andere plaats. Over bijzondere herinneringen, die door eten worden opgeroepen, gaat de zesdelige serie gepresenteerd door culinair journalist Petra Possel. Petra bezoekt in de serie Nederlanders met een andere culturele achtergrond, die bijzondere ‘eetherinneringen’ hebben. Door welk gerecht en naar welk land dwalen hun gedachten af? Welke smaak neemt ze mee naar vroeger? Van welke kruiden krijgen ze tranen in hun ogen? Aan elk verhaal kleeft ook een persoonlijke herinnering van Petra. Start: vrijdag 10 juni om 20.25 uur op NPO2. Klik voor meer informatie.