Breyten Breytenbach en Antjie Krog in april in Nederland voor het Afrikaanse Cultuurfees Amsterdam

Dit jaar vindt de derde editie van het Afrikaanse Cultuurfees Amsterdam plaats van vrijdag avond 8 april 2016 tot en met zondag 10 april 2016 in de Compagnietheater.

Gedurende die periode treden onder andere Breyten Breytenbach en Antjie Krog op. Antjie Krog kwam in 2015 ook op auteursbezoek in Nederland, bij het verschijnen van haar bejubelde dichtbundel Medeweten. Zij treedt tijdens het festival in april op de volgende plekken op:

– 7 april, 19:30-21:30, Zuid Afrika Huis: Workshop Poëzie

– 9 april, 12:00 t/m 13:00, Grote Zaal, Compagnietheater- Voorlesing “Die wind se seun, was eens ’n man, toe word hy ’n voël”

– 10 april, 12:00 t/m 13:00, Grote Zaal, Compagnietheater- Voorlezing met Tom Lanoye: Beste van Antjie Krog & Tom Lanoye

Klik voor meer informatie.

Breyten Breytenbach treedt op 16 april op, samen met Laurinda Hofmeyr in de Roode Bioscoop. Klik voor meer informatie.

Ook is er een speciaal herdenkingsprogramma voor de vorig jaar overleden André Brink. Als onderdeel van het programma dragen de vertalers (Karina van Santen, Rob van der Veer en Martine Vosmaer) van de liefdesbrieven van Ingrid Jonker en André Brink, Vlam in de sneeuw, een aantal brieven voor. Klik voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over het gehele programma op de website van het Afrikaanse Cultuurfees.