Muidhond op de longlist van de Fintro Literatuurprijs

De roman Muidhond van Inge Schilperoord staat op de longlist van de Fintro Literatuurprijs (voorheen Gouden Boekenuil). De Vakjury, voorgezeten door Kathleen Cools, bepaalt wie de Fintro Literatuurprijs 2016 in de wacht sleept.
De juryleden zijn vijf literaire recensenten uit Vlaanderen en Nederland. De shortlist wordt op 6 april bekendgemaakt.

Over Muidhond:

Nadat Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, trekt hij weer in bij zijn oude, eenzame moeder, met het vaste voornemen een ander, beter mens te worden. Met groot inlevingsvermogen en een ijzingwekkende narratieve beheersing beschrijft Inge Schilperoord hoe Jonathan uiteindelijk in de fuik loopt die tot een even onontkoombare als verrassende afloop leidt.

Muidhond won in 2015 de Bronzen Uil en stond op de Shortlist van de ECI Literatuurprijs. Het boek is momenteel genomineerd voor de Shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Longlist van zowel de Fintro Literatuurprijs (voorheen Gouden Boekenuil) als de ANV Debutantenprijs.