Duitse bestsellerdichter Jan Wagner op auteursbezoek in Amsterdam tussen 10 en 12 maart

Jan Wagner (1971) bestormde vorig jaar de Duitse bestsellerlijsten. Er was dan ook iets buitengewoons aan de hand: Wagner had als eerste dichter ooit de prestigieuze Preis der Leipziger Buchmesse gewonnen.

vvh9789057597671_klein

In het voorjaar kan ook het Nederlandse publiek kennismaken met zijn poëzie. Regentonvariaties verschijnt ruim op tijd voor de Boekenweek, die dit jaar als thema ‘Duitsland’ heeft. Ter gelegenheid daarvan is Wagner op auteursbezoek in Amsterdam van 10 t/m 12 maart.

Boekpresentatie & Boekenbal:

De presentatie van Regentonvariaties is op donderdag 10 maart om 17:00 uur bij Athenaeum Boekhandel (klik voor meer informatie), in bijzijn van Jan Wagner en zijn vertaler Ria van Hengel. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

ab-jubileumlogo

Ook is Jan Wagner aanwezig op het Boekenbal op vrijdag 11 maart, in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Niemand minder dan Nijhoff-prijswinnares Ria van Hengel vertaalde Wagners poëzie, die zij als volgt typeert: ‘Elk gedicht is een wereld op zich, een miniatuur. Je blijft kijken, naar de door zevenblad overwoekerde tuin, naar de drie ezels achter het hek, naar de auto die langzaam ingesneeuwd raakt. En al kijkend merk je dat je blik verschuift, je ziet meer dimensies, het wezen van het onderwerp dringt tot je door.’

De Duitse pers over Regentonvariaties:

‘De beste dichter van zijn generatie, een van de sterkste en origineelste stemmen in de Duitse, hedendaagse literatuur.’

Süddeutsche Zeitung

‘Dit is eenvoudigweg grandioze, adembenemende poëzie.’

Frankfurter Allgemeine