Voor de liefste onbekende: jubileumavond Ingmar Heytze op 1 april in De Kleine Komedie

Ingmar Heytze, de ‘ongekroonde dichter des vaderlands’ zit dertig jaar in het vak. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt in april de allesomvattende verzamelbundel Voor de liefste onbekende en organiseren Ingmar Heytze, De Kleine Komedie en Podium een bijzonder programma op vrijdagavond 1 april in De Kleine Komedie.

KK

Voor deze avond treedt Heytze samen op met schrijvers, dichters en muzikanten die hij bewondert, en die bovendien een grote rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van zijn eigen dichterschap. Vakgenoten als Hans Dorrestijn, Tommy Wieringa, A.L. Snijders, Vrouwkje Tuinman, Hagar Peeters en Ellen Deckwitz (de laatste in de rol van co-presentator) reizen gedurende deze avond met Ingmar Heytze mee door dertig jaar dichterschap.

De avond wordt, volgens de dichter, ‘mijn gedroomde literaire voorstelling: een kruising tussen het legendarische VPRO-radioprogramma Het Pandemonium en Robert Altmans zwanenzang A prairie home companion.’

De muziek wordt verzorgd door zanger, pianist en omnikunstenaar Kees Wennekendonk en singer/songwriter Leine. De huisband van de avond is Asfaltfeeën, met Cor van Ingen, Johan Borger & Julius Le Paon.

In de afgelopen jaren publiceerde Ingmar Heytze (1970) o.a. vijftien dichtbundels, waarvan tienduizenden exemplaren werden verkocht. Heytze was de eerste officiële stadsdichter van Utrecht,. De stad kende hem in 2008 de C.C.S. Croneprijs toe voor zijn dichterlijke oeuvre, en in 2016 de Maartenspenning voor zijn literaire verdienste voor de stad. Voor zijn bundel Ademhalen onder de maan (2012) kreeg hij de Hugues C. Pernathprijs. Zijn gedichten sieren vele gevels, en zijn nieuwsgedichten, zoals die over de ramp met MH17, staan menigeen in het geheugen gegrift.

‘Heytze is in zijn eentje The Beatles van de Nederlandse poëzie.’ – Joost Zwagerman

Klik voor meer informatie en kaartverkoop.