Alleen met de goden genomineerd voor shortlist Nederlandse Boekhandelsprijs

Vorig jaar riep boekhandelaar Gerda Aukes (voormalig lid van het DWDD-boekenpanel) samen met haar collega-boekverkopers de Nederlandse Boekhandelsprijs in het leven – een prijs die niet door literaire critici, jury’s of lezers gekozen wordt, maar door de boekverkopers. Birk van Jaap Robben werd in 2015 gekozen als mooiste boek van het jaar 2014.

Boekhandels die meer dan 100 titels in hun assortiment hebben konden de afgelopen tijd stemmen op hun favoriete boek van 2015.

Welk boek verraste, ontroerde, raakte de boekverkopers het meest? Alleen met de goden van Alex Boogers behaalde een top drie positie en staat daarmee op de shortlist. Inge Schilperoord stond met Muidhond eerder al in de top tien. In maart wordt bekendgemaakt welk boek de prijs wint.

Blijf op de hoogte via www.boekhandelsprijs.nl.