Acties en evenementen rond de Week van het Korte Verhaal

Van 14 t/m 21 februari vindt de vijfde editie van de Week van het Korte Verhaal plaats. Als uitgever van een eigen – alweer veertien delen tellende – verhalenreeks besteedt uitgeverij Podium de komende tijd volop aandacht aan het korte verhaal. Zo loopt er momenteel een scherpe kortingsactie (in de periode 15 januari t/m 15 maart 2016). Voor alle reeds verschenen titels geldt: twee schitterende bundels naar keuze voor slechts 25 euro.

Voorplat Capote_ 9789057597497_zonder sticker

Ook verscheen recent de speciale actie-uitgave Waar de wereld begint van Truman Capote, met daarin zijn nog nooit eerder gepubliceerde, vroege verhalen. Het boekje is verkrijgbaar voor tien euro.

Verder is er een samenwerking met boekensite Hebban: in de aanloop naar de Week van het Korte Verhaal publiceren zij ieder weekend een verhaal uit een van de bundels, waaronder een verhaal uit Waar de wereld begint van Truman Capote en een verhaal uit Verrassing van Etgar Keret.

9789057597398_VPDaarnaast verscheen recent de verhalenbundel Noodlanding van Kira Wuck. Zij maakte een overweldigende entree in de Nederlandse letteren: haar dichtbundel Finse meisjes werd diverse malen bekroond en beleefde herdruk op herdruk. Nu, drie jaar later, is ze klaar om opnieuw te debuteren. Net als in haar gedichten weet Kira Wuck in deze verhalen met ogenschijnlijk eenvoudige zinnen een universum aan betekenis op te roepen. Ze laat de lezer kennismaken met de meest kleurrijke personages.

Vuurpijlen Vangen_9789057597305_VPVerhalenschrijfster Karen Köhler (Vuurpijlen vangen) verblijft op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds vanaf half februari t/m maart 2016 in de schrijversresidentie op het Spui in Amsterdam. Ook zij zal op verschillende plekken optreden in het kader van de Week van het Korte Verhaal en de Boekenweek, die dit jaar het thema ‘Duitsland’ heeft.

Evenementenoverzicht:

-Op 11 februari treedt Kira Wuck op bij Salon de Pinto in Amsterdam. Klik voor meer informatie.

– Op 12 februari treedt Kira Wuck op bij de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs in Amsterdam. Klik voor meer informatie.

– Op 14 februari treedt Kira Wuck op in Athenaeum boekhandel in Haarlem. Klik voor meer informatie.

– Op 17 februari treedt Kira Wuck op bij de Avond van het Korte Verhaal in Linnaeus boekhandel in Amsterdam. Klik voor meer informatie.

– Op 18 februari treedt Kira Wuck op bij KORT in Gent. Klik voor meer informatie.

– Op 19 februari treden Kira Wuck en Karen Köhler op bij de Avond van het korte verhaal in Pantheon boekhandel in Amsterdam. Klik voor meer informatie.

– Op 20 maart treedt Karen Köhler samen met haar vertaler Gerrit Bussink op in Athenaeum Boekhandel in Haarlem.