Boekenbenefiet: Een nieuw hoofdstuk op 9 februari in de Stadsschouwburg in Amsterdam

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Boeken verrijken ons leven en spelen een grote rol bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Doel van dit jaar is om boeken dichterbij iedereen te brengen: bij jong en oud, rijk en arm, laaggeletterd en boekenwurm, bij hen die al generaties lang hier wonen en bij nieuwkomers.

Taal en lezen zijn basisvaardigheden die gevluchte kinderen op weg kunnen helpen in een nieuwe samenleving. Beschikbare en aantrekkelijke boeken helpen bij de taalontwikkeling, bieden inspiratie en (voor)leesplezier.

Boekenbenefiet Een nieuw hoofdstuk

Daarom organiseert de Leescoalitie op dinsdag 9 februari een literaire benefietavond voor vluchtelingenkinderen. De opbrengsten van de avond gaan naar My Book Buddy.

Vele auteurs hebben zich reeds bij het initiatief aangesloten en treden die avond belangeloos op in een uniek programma dat in en samen met de Stadsschouwburg Amsterdam wordt georganiseerd. Op het podium staan onder anderen Dimitri Verhulst, Tommy Wieringa, Connie Palmen, Jelle Brandt Corstius, Christine Otten, Anne Vegter, Kader Abdolah, Renate Dorrestein, Jan Paul Schutten, Maartje Wortel, Ronald Giphart, Griet Op de Beeck, Daan en Thomas Heerma van Voss, Kira Wuck en Esther Gerritsen. De avond wordt gepresenteerd door Hanneke Groenteman en Ruben Nicolai en er is muziek van Wende. Aansluitend op het zaalprogramma vindt een spectaculaire literaire loterij plaats, waar onder andere kaarten voor het Boekenbal te winnen zijn.

Komt u ook?

Het programma op dinsdag 9 februari begint om 20.00 uur en vindt plaats in de

Stadsschouwburg Amsterdam. De line up wordt nog steeds aangevuld, zie voor een actueel overzicht de website van 2016 Jaar van het Boek.

Tickets voor het benefiet zijn vanaf €25,- verkrijgbaar via de ticketshop van Stadsschouwburg Amsterdam. De opbrengsten uit de kaartverkoop en loterij gaan volledig naar My Book Buddy.