Literatuurhuis organiseert cursus poëzie schrijven met dichter Ingmar Heytze

Wat is poëzie? Wat is goede poëzie, en hoe herken je die? Hoe leer je om je eigen werk en het werk van anderen te verbeteren? Het Literatuurhuis biedt een cursus poëzie schrijven door Ingmar Heytze aan.

Deze cursus draait om alle aspecten van het dichterschap: het lezen van inspirerende dichters, het vinden van ideeën voor gedichten, het effectief leren gebruiken van de gereedschapskist van literaire stijlmiddelen, het schrijven van nieuwe gedichten, het voeren van redactie op het werk van medecursisten en het voordragen van eigen werk.
In elke les wordt de aanzet voor het schrijven één of twee nieuwe gedichten gegeven, en worden de opdrachten uit de vorige les gelezen en besproken. Zo schrijft elke deelnemer in het bestek van deze cursus een nieuwe, sterke dichtbundel. Bij voldoende animo worden de lessen afgesloten met een openbare presentatie.

Docent:
dichter, schrijver, columnist, performer en presentator Ingmar Heytze. Hij publiceerde tot nu toe elf dichtbundels, ontving in 2009 de C.C.S. Croneprijs voor zijn dichterlijke oeuvre en was van 2009 tot 2011 stadsdichter van Utrecht.

Kosten: €375 (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 18
Data: 4 april t/m 30 mei, 16 mei uitgezonderd (8 maandagavonden)

Klik voor meer informatie en aanmelden.