Contact

Podium is gespecialiseerd in hedendaagse Nederlandse en vertaalde literatuur (proza en poëzie) en literaire en journalistieke non-fictie.

Dankzij een selectieve fondsvorming en beheerste titelproductie, kan door het enthousiaste en deskundige team aan de uitgegeven titels veel zorg worden besteed, zowel aan redactie en productie als aan verkoop en marketing.

Podium is voor de meeste van haar auteurs ook ‘agent’ en behartigt op actieve wijze niet alleen de boekexploitatie maar ook nevenexploitaties (vertaalrechten, licentie-uitgaven, film- & theaterrechten, en dergelijke).

Sinds 2019 maakt Podium deel uit van Park Uitgevers, waartoe ook behoren: Fontaine, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek. Sinds 2021 is Park onderdeel van het Vlaams-Nederlandse uitgeverijconcern Lannoo Meulenhoff. Tot de voordelen van deze groepsomgeving behoren onder meer een sterk beleid in exploitatie van audio/digitaal, marktinformatie en automatisering.

Van Eeghenstraat 93-95

1071 EX Amsterdam

T 020 421 38 30

E post@uitgeverijpodium.nl

Manuscripten

Podium geeft ongeveer 30 titels per jaar uit. Als u een boek in voorbereiding hebt dat mogelijk in ons fonds zou passen, kunt u zich schriftelijk tot de redactie richten:

Uitgeverij Podium

t.a.v. de redactie

Van Eeghenstraat 93-95

1071 EX Amsterdam

U kunt ons uw manuscript, of een deel ervan, inclusief synopsis en volledig adres per post toesturen. Gelieve uw pakket zo simpel mogelijk te versturen, zonder het gebruik van ringbanden en/of ordners en uw e-mailadres te vermelden voor verdere correspondentie.

Onze redactie probeert u zo snel mogelijk te berichten, maar houd er rekening mee dat het een paar weken tot soms helaas enkele maanden kan duren voor u een reactie van ons krijgt.

Aangezien we veel ingezonden manuscripten ontvangen, is het onmogelijk om uw tekst van redactioneel commentaar te voorzien. We besluiten in deze fase slechts of uw manuscript binnen ons fonds publicabel is.

Afgewezen manuscripten worden niet bewaard; alleen manuscripten die vergezeld gaan van een geadresseerde retourenvelop met voldoende porto worden teruggestuurd. Over afgewezen manuscripten kunnen we helaas niet corresponderen.

Medewerkers

Uitgever

Sladjana Labovic

sladjana.labovic@parkuitgevers.nl

Redactie

Feline Streekstra

feline.streekstra@parkuitgevers.nl

Traffic | Coördinatie redactie/productie

Trisha de Lang

trisha.delang@parkuitgevers.nl

Vertegenwoordiging België

Mythras Books BV

Duboisstraat 50

2060 Antwerpen

België

T +32 3 361 29 93

E info@mythrasbooks.be

www.mythrasbooks.be

Verkoop

Joeri Dewallef

joeri.dewallef@mythrasbooks.be

PR & Marketing

Eva Van Ootegem

eva.vanootegem@mythrasbooks.be