Uitgeverij Podium


Nieuws

9789057596216.vdh001.jpg
14-01-2021

Vier Ensor-nominaties voor verfilming Muidhond

De verfilming Muidhond, naar de gelijknamige debuutroman van Inge Schilperoord, is genomineerd in de categorieën: Beste Film, Beste Regie Film, Beste Scenario Film en Beste Acteur. Op 23 januari worden de winnaars van de belangrijkste filmprijs in Vlaanderen bekendgemaakt. Eerder werd de verfilming van Patrice Toye al uitgeroepen tot Beste Film op het internationaal filmfestival van Gangneung, in Zuid-Korea en publieksprijswinnaar op Film Fest Gent.

 

Waar De Ensors voorgaande jaren als slotstuk van Filmfestival van Oostende werden uitgereikt, zullen de winnaars dit jaar tijdens een liveshow op Canvas worden bekendgemaakt. De week voorafgaand besteedt VRT NU extra aandacht aan de producties. De verfilming van Inge Schilperoords debuutroman vertelt het verhaal van Jonathan, een zachtaardige jongeman, die bij gebrek aan bewijs vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Hij wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als hij nieuwe buren krijgt. De regie is in handen van Patrice Toye, zij schreef samen met Peter Seynaeve ook het scenario. Met in de hoofdrollen Tijmen Govaerts, Julia Brown, Ina Geerts en Line Pillet.

 

Dit jaar wordt de nieuwe roman van Inge Schilperoord, Het licht in de stad, verwacht.

Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.