als de Hemel genoeg ruimte heeft

als de Hemel genoeg ruimte heeft is een verhaal over vrijheid, leven en absolute, onvoorwaardelijke vriendschap

Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet. Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend was. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Onderweg komen ze voor de grootste keuzes uit hun leven te staan.

Hoewel Magnus in het zonlicht lijkt te leven, is er schaduw in zijn hoofd. Elias ontdekt dat hoe dicht je ook bij iemand komt, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn gedachten.

als de Hemel genoeg ruimte heeft is een overdonderend, sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, twijfel en eenzaamheid. Maar bovenal over verlangen.

‘Straks druk ik op je neus,’ zei Magnus, ‘en als ik dat doe, dan spoelen we de tijd terug, d’accord?’
Ik genoot ervan als Magnus dit soort sprookjeselementen naar de wereld haalde.
‘Ja, we gaan, heel voorzichtig, de tijd terugspoelen, zodat we niet in het kasteel zijn geweest en we alleen deze herinnering uitgummen.’
‘Kan dat?’
‘Het kan niet met alle herinneringen,’ – zonder hem te zien zag ik dat die conclusie hem een beetje verdrietig maakte – ‘maar met deze herinnering kan het wel.’
‘Ik geloof je,’ zei ik.
‘Ik geloof mezelf ook,’ zei hij.

Koop via

Reacties op CONFETTIREGEN

Op je 24ste verjaardag een debuutroman uitbrengen, alom lof oogsten en vervolgens maandenlang in de bestsellerlijst staan. Het is niet elke schrijver gegeven. Splinter Chabot kreeg het voor elkaar, dankzij zijn onmiskenbare talent.

Trouw

Prachtig, hartverscheurend.

Matthijs van Nieuwkerk

Eerlijk, integer, schrijnend, mooi, vol liefde.

Vakjury CPNB Boekenweek van jongeren

Splinter Chabot

Splinter Chabot (1996) is schrijver, politicoloog, programmamaker en presentator. Zijn debuutroman CONFETTIREGEN (2020) stond op de shortlist van de Hebban Debuutprijs en het Beste Boek voor Jongeren. Uit de vele reacties is Roze Brieven ontstaan, een dialoog tussen de lezers en de schrijver. Beide boeken staan in de Regenboog Top 100: CONFETTIREGEN op 1 en Roze Brieven op 4. Chabot kreeg in 2021 de Jillis Bruggeman Penning en de Bob Angelo Ster van de Toekomst toegekend, onderscheidingen voor personen die zich vanuit hun publieke rol hebben ingezet om de positie van lhbti’ers te verbeteren. In 2021 was Chabot een van de schrijvers van het Jongeren Boekenweekgeschenk. CONFETTIREGEN wordt verfilmd door Michiel van Erp.

Koop via