Uitgeverij Podium


Heytze_met_etiketje.jpg
€ 18,00
428 pagina's
Omslag: Loudmouth
ISBN: 978 90 5759 771 8
Nur: 306

Titels


Ingmar Heytze
Voor de liefste onbekende

Maar weinig Nederlandse poëzieliefhebbers zullen nog nooit iets van Ingmar Heytze hebben gelezen. Van zijn bundels werden tienduizenden exemplaren verkocht, zijn gedichten sieren vele gevels in de stad Utrecht, en zijn gelegenheidsgedichten – zoals die over de ramp met mh17 – staan menigeen in het geheugen gegrift.

Na dertig jaar dichterschap en vijftien bundels is het daarom de hoogste tijd voor een allesomvattende verzamelbundel. Nagenoeg alle gedichten vanaf zijn debuut De allesvrezer (1997) tot en met het recente De man die ophield te bestaan (2015) zijn in deze spectaculaire uitgave opgenomen, aangevuld met ongebundelde en nieuwe gedichten.

Voor de liefste onbekende is een even zaligmakende als laagdrempelige en handzame bundel voor eenieder die nader wil kennismaken met ‘de ongekroonde dichter des vaderlands’, dan wel Heytze hélemaal wil hebben.

 

* €17,50 t/m september, vanaf 1 oktober €19,95

Quotes

'Heytze is in zijn eentje The Beatles van de Nederlandse poëzie.'

Joost Zwagerman

 

'Een hele stoere paperback. Wat mij betreft kan hij de Dichter des Vaderlands worden.'

Daan van der Valk (boekhandel H. de Vries)

 

'Technisch perfect en glashelder. (...) Het is mogelijk dat Heytze op den duur herinnerd zal worden als Bloem.'

John Jansen van Galen in Met Het Oog Op Morgen


'Voor de liefste onbekende is een staalkaart van wat een mens allemaal met poëzie kan doen. En dat is allemachtig veel.' ****

Hebban


'De poëzie van Heytze onderscheidt zich door een grote mate van toegankelijkheid. (...) Wat al deze gedichten verbindt, is een sterke verwondering om de wereld om ons heen en de aanstekelijke behoefte de waarnemingen en faits divers, ondanks hun wisselend ervaren hiërarchie, op egaliserende manier in het taalspel te verwerken. (...) Voor de liefste onbekende leent zich dankzij dit alles prima voor boekenlijsten voor scholieren. De doelgroep is echter een stuk breder.'

NBD Biblion