Uitgeverij Podium


Nieuws

1vvh9789057599194_RGB_online_gebruik_.jpg
19-06-2019

Derde druk voor Opstaan in het Lloyd Hotel van Lodewijk Asscher

Deze week wordt de derde druk van Opstaan in het Lloyd Hotel uitgeleverd, het boek waarin Lodewijk Asscher terugblikt op zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Sinds de lancering heeft het boek in verschillende bestsellerlijsten gestaan, zoals de De Bestseller 60 en de NRC Boeken Top 10. Al in de eerste week van publicatie werd een herdruk besteld.

 

Er is een warme belangstelling voor de memoires van de PvdA-partijleider. Het boek vindt gretig aftrek, maar Asscher zorgt ook voor volle zalen. Opstaan in het Lloyd Hotel werd gepresenteerd een stampvolle grote zaal van De Balie. Daarnaast toert de politicus ook langs vele boekhandels en bibliotheken  in Nederland, waar zijn optredens steevast veel belangstelling ondervinden. De boekentoer gaat ook na de zomer verder met presentaties in onder andere Arnhem, Breda en Purmerend.

 

In zijn boek beschrijft Lodewijk Asscher met vooruitziende blik hoe de partij de gunst van de kiezer weer kun terugwinnen, na de historische val in 2017. Naast zijn persoonlijke dilemma’s en drijfveren bij het heropbouwen van de partij schetst hij in het boek scherp hoe de sociaaldemocratie in de huidige maatschappij weer succesvol kan worden.

 

 

De media over Opstaan in het Lloyd Hotel:

'Ik raad het iedereen die van politiek houdt aan om dit boek te lezen.'

Jeroen Pauw

 

‘Geen opportunistische politicus, maar een man die zijn idealen en zijn partij, ondanks tegenslagen, trouw is gebleven. Een mensenmens, die gemeende belangstelling en sociale bewogenheid toont en een groot optimisme uitstraalt. Die instelling zal ongetwijfeld bij volgende verkiezingen beloond worden.’

Lezersbrief AD

 

'Hier stond niet langer een gepantserd bestuurder, maar een gelouterd politicus die een nieuwe lichtheid had gevonden. Wie Opstaan in het Lloyd Hotel leest, weet hoe dat gekomen is.’ 

Vrij Nederland

 

'Lodewijk Asscher stelt zich uitermate kwetsbaar op.'

Patrick Lodiers, De Nieuws BV

 

'Als je dit boek leest krijg je een heel goed beeld van wat er mis is in Nederland.'

Francisco van Jole, De Nieuws BV

Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.