Uitgeverij Podium


Nieuws

voorkant_catalogus.jpg
15-06-2012

Uitgeverij Podium presenteert nieuwe catalogus

Vol trots presenteren wij de nieuwe catalogus met alle titels die vanaf september 2012 bij Uitgeverij Podium zullen verschijnen.
De Amerikaan Pete Jordan komt met een grandioos boek over fietsen in Amsterdam. Nicolaas Klei maakt in de Omfietswijngids opnieuw een handig overzicht met alle wijnen die het omfietsen waard zijn. Een ander klassiek voertuig, de Transsiberië Express, is het decor van de roman van de Finse schrijfster Rosa Liksom, over een man en een vrouw die tot elkaar veroordeeld zijn in een coupé. Nog een Fins element in deze aanbieding: met Kira Wuck, Nederlandse dochter van een Finse moeder en Indonesische vader, kondigen we een poëtisch natuurtalent aan. Ze bewees zichzelf al vóór dit debuut op het podium. Een gave waar ook Ruben van Gogh over beschikt. Wij zijn zeer verheugd dat hij ons bloeiende poëziefonds komt versterken.
Eveneens vereerd zijn we met de komst van Annemarie Oster, die op basis van haar veelgelezen Volkskrant-column ‘Mooi geweest’ een even ontroerend als vilein portret biedt van de ouder wordende vrouw. Ook de nieuwe roman van Alex Boogers is een voltreffer. Een natural op het toppunt van zijn kunnen. Ronald Giphart schreef drie puntgave verhalen die met elkaar verbonden zijn door wonderbaarlijke vertelperspectieven. In dezelfde verhalenreeks Gipharts literaire grootvader uit de VS: F. Scott Fitzgerald, bezorgd door Ernest van der Kwast.
Al deze letterkundige hoogtepunten, waaraan nog toegevoegd een virtuoze roman van de Indiase auteur Manu Joseph, wisselen we af met zowel serieuze als frivole non-fictie. Een hoog soortelijk gewicht kent de postuum te verschijnen verzameling beschouwingen waarmee de te jong overleden auteur Herman Franke ons wakker schudde. Aangrijpend en toch licht van toon is de memoir van Bibian Harmsen over haar ongeneeslijke ziekte. Aangenaam en vooral nuttig zijn het boek van Suzanne Rethans voor pubers, en de gids waarmee Ad Fransen, romancier met een scherp oog voor huishoudelijke oplossingen, hulp biedt aan alle onhandige mannen (en vrouwen) van Nederland.
Om met Alex Boogers te spreken: ‘Alle dingen zijn schitterend’.


Klik op onderstaande link om de nieuwe catalogus te bekijken:


Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.