Uitgeverij Podium


Nieuws

screenshot omslagklein.PNG
15-11-2011

Uitgeverij Podium presenteert twee bijzondere apps

In de maand november presenteert Uitgeverij Podium maar liefst twee nieuwe apps. Alles ruikt naar chocola, het sterke romandebuut van Sidney Vollmer, is sinds 15 november verkrijgbaar als app voor de iPad. Deze BookApp biedt een ultieme leeservaring: naast de complete roman, zijn in de BookApp een luisterboek, honderden aanklikbare film- en geluidsreferenties, en sfeerverhogende playlists geïntegreerd. Dit is het eerste digitale boek waarin al deze extra’s in de app zelf zijn geïntegreerd: de gebruiker hoeft de app dus niet te verlaten om de extra’s tot zich te nemen, maar kan deze met een prachtig vormgegeven uitschuifbare boekenlegger oproepen en weer afsluiten. Gebruikers die liever enkel de tekst lezen, kunnen de extra’s ook uitzetten.

- Volledig geïntegreerd luisterboek: de mogelijkheid om verder te luisteren tijdens het lopen, koken of (trein)reizen. De pagina’s bladeren vanzelf mee.
- Film- en muziekreferenties: songteksten, artiesten, film- of albumtitels zijn direct aanklikbaar en verwijzen naar YouTube, Spotify of Wikipedia.
- Soundtracks: de sfeer van het boek wordt versterkt door aanklikbare Spotify-playlists.
- Ultiem boekgevoel: hoe intensiever men leest, des te persoonlijk het exemplaar wordt. Ook kan de lezer bladwijzers maken bij pagina’s die hij nog eens terug wil lezen.
- Een intelligente boekenlegger: is het een tijdje geleden dat de lezer heeft gelezen, dan kan hij met één klik op ‘Waar was ik ook alweer’ een samenvatting lezen.

De BookApp van Alles ruikt naar chocola is voor € 7,99 verkrijgbaar in de Appstore. Voor een demonstratie kunt u deze door Sidney Vollmer gepresenteerde video bekijken.

Ook de Supermarktwijngids 2012 van Nicolaas Klei is vanaf heden verkrijgbaar als app. De app Wijngids 2012 bevat de volledige inhoud van de papieren gids (3189 wijnen waarvan 367 onmisbare Omfietswijnen®) en is voor € 4,99 verkrijgbaar als app voor de iPhone en iPod Touch.

De handige zoekfunctie maakt het mogelijk snel en efficiënt in het complete assortiment van álle supermarkten, Gall & Gall, Hema en natuurvoedingswinkels te zoeken. Je kunt zoeken op winkel, land, kleur, prijs of naam van de wijn, er is een mogelijkheid om zelf notities te maken en je kunt je favorieten onthouden en delen via social media. Daarnaast bevat de app overzichten van zowel de lekkerste wijnen per supermarkt als per land. De handige zoekfunctie, de verschillende overzichten en de grote hoeveelheid besproken wijnen, maken de Wijngids 2012 tot de meest volledige app van wijnen in supermarkten.

Beide apps zijn verkrijgbaar in de Appstore.

Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.