Uitgeverij Podium


Nieuws

Logo Nigthwriters8.jpg
18-11-2010

Nightwriters academy

Miljoenen Nederlanders typen er in hun vrije tijd lekker op los. Sommigen van hen komen niet verder dan vier zinnen, anderen hebben complete manuscripten in hun lades liggen. Nightwriters Academy helpt deze wanna be schrijvers op weg met haar workshops en exclusieve masterclasses. Bestseller auteurs die er verstand van hebben leren de deelnemers een eigen column, roman of thriller te schrijven. Vind uit of jij de nieuwe Kluun of Ronald Giphart bent. Na een dag les van de pro’s krijgen de Academy deelnemers de kans om hun probeersels te laten beoordelen door een professioneel redacteur.

De workshops en masterclasses worden gegeven in Cinema Paradiso, bekend onder toute hip Amsterdam om haar intieme hoekjes en smakelijke pasta’s.

Masterclass van Kluun - Hoe bak ik een bestseller
Eén miljoen lezers, één miljoen filmbezoekers. Wie in Nederland het verhaal van Komt een vrouw bij de dokter niet kent, heeft onder een steen geleefd. Ook van de Weduwnaar, en Klunen werden in totaal meer dan een half miljoen boeken verkocht.  Steeds krijgt Kluun de vraag: hoe doe je dat, bestsellers bakken?
Schrijver/marketingman Kluun deelt zijn kennis met de deelnemers van deze workshop. Een uitgever vinden die bij je past, hoe doe je dat? En als je die uitgeverij hebt gevonden, wat dan? Voorschotten, redacteuren, royalties, publiciteit: wat mag je verlangen van je uitgever? Helpt optreden en voorlezen in de plaatselijke bieb? En kun je wel leven van de opbrengsten van een boek? Kluun geeft enthousiasmerende, maar ook ontnuchterende antwoorden op deze en andere vragen in een leerzame en entertainende workshop.

Masterclass van Ronald Giphart - De perfectie van het romanschrijven
De deelnemers gaan de strijd aan met begrippen als bijvoorbeeld stijl, fehnun en natureingang. Maar schrijven wordt nóg leuker als je er brood mee op de plank krijgt en daar heb je een uitgever voor nodig én goede marketing. Ook hier gaat Giphart dieper op in. Het moge duidelijk zijn; deze masterclass is voor de al wat ervarene schrijvers.

Masterclass van Aaf Brandt Corstius - Do’s en don’ts van het column schrijven
Aaf Brandt Corstius werd onder niet-lezend Nederland bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar iedereen die wel eens een krant leest kent haar van haar columns bij onder andere nrc.next en Volkskrant. Columnles van de rising star in columnland. Deelnemers sturen van tevoren hun zelfgeschreven column naar Aaf, waarna ze met kritisch oog haar op- en aanmerkingen geeft. En alle FAQ’s over columnschrijven komen aan bod. Want is een dagelijkse deadline écht zo vreselijk? En what to do als je opeens geen inspiratie hebt?

Kijk voor meer informatie op: www.nightwriters.nl

Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.