Uitgeverij Podium


vvh9789057598692.jpg
€ 22,50
336 pagina's
Omslag: Roald Triebels
ISBN: 9789057598685

Titels


Klaas ten Holt
Hotel Alfabet

De Transsylvanische Alpen, vlak voor Kerst. Adriaan Hoorndrager, componist zonder hinder van ambitie, ontvlucht zijn ex en strandt wegens hevige sneeuwval bij Hotel Alfabet. Een plek waar tijd niet lijkt te bestaan.
Adriaan ontmoet de ene na de andere excentrieke hotelgast.
Allen doen een beroep op hem. Professor Quast herkent in hem de übermensch, de weduwe Kloos-de Ranitz wil dat hij een opera voor haar componeert en de hoteleigenaar vraagt hem mee op berenjacht. Door hun tomeloos hoge  verwachtingen wordt Adriaan pijnlijk geconfronteerd met zijn onvermogen om grip op het leven te krijgen.
In deze in vele opzichten tijdloze roman speelt Klaas ten Holt een wonderlijk spel met het schimmenrijk; wat blijft er over als je aan het einde van je leven de balans opmaakt?

Quotes

‘Je hebt een spannend boek geschreven. Een vervreemdend boek. Hoogst vermakelijk. Schunnig, ook. (…) Ja, ik moest zo nu en dan ontzettend lachen. En je denkt steeds meer: waarom zit hij in dat hotel en waar gaan we heen?’

Lidewijde Paris, Opium op 4


'Sneeuw, absurdisme, verval, gefilosofeer – als je dit ziet als een Russische roman valt alles op zijn plek. (..) Een boek als een postmoderne opera.'

Hebban