Uitgeverij Podium


De_dierbaren_9789057596704_VP_Small_.jpg
Paperback 13,5 x 20
€ 19,00
Omslag: Kris Demey
ISBN: 9789057596704

Titels


Valerie Eyckmans
De dierbaren

Ze meende nog net te zien hoe het gewonde dier z’n kopje hief om haar verwijtend aan te kijken toen haar rechtervoet plots uit de kramp schoot en pardoes het gaspedaal indrukte. In minder dan een minuut had Linda twee keer dezelfde kat aangereden. Haar ijdelheid had een onschuldig dier het leven gekost.

 

Nadat Valerie Eyckmans in haar geprezen debuut Verloren maandag het kantoorleven op de hak nam, is haar tweede roman een satire op het moderne gezinsleven. De dierbaren is een krampachtige zoektocht naar geluk, waarin een pubermeisje, een moeder en een gymleraar voortdurend struikelen over hun eigen idealen. Wanneer de moeder de kat van de leraar aanrijdt, brengt ze meer dan één leven aan het wankelen. In een onhandige poging om alles en iedereen te redden, maakt ze meer brokken dan ze ooit zal kunnen opruimen.

Valerie Eyckmans bewijst met De dierbaren opnieuw dat ze met veel humor en een scherpe pen een ogenschijnlijk luchtige roman kan schrijven, waarin zware onderwerpen als pedofilie, scheiding, travestie en vreemdgaan niet worden geschuwd.

Quotes

'Een aanrader: hilarisch en treurig (...) Eyckmans kan moeiteloos concurreren met schrijvers als Herman Koch en Saskia Noort en verdient een groot lezerspubliek.'

NBD Biblion


‘Humoristische en vlijmscherpe passages (…) een hilarische Vlaamse vertelling van Desperate Housewives.’

Cultuurbewust.nl


‘De dierbaren is een korte, luchtige roman, maar wel eentje die verschillende zware onderwerpen aansnijdt (...) Eyckmans zorgt ervoor dat het allemaal niet te zwaar wordt, vooral door de satirische ondertoon.’

Chicklit.nl

 

'De dierbaren is een satirische en tegelijkertijd luchtige roman, met de beste openingszin ooit'.
Metro

 

‘Een flitsend en tegelijk diepgravend portret.’

Focus Knack