Uitgeverij Podium


Complete_weduwnaar_9789057596605_VP_Small_.jpg
Paperback 13,5 x 20
€ 20,00
288 pagina's
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 9789057596605

Titels


Klaas ten Holt
De complete weduwnaar

Klaas ten Holt woont met Bibian Harmsen en hun drie kinderen in Amsterdam. Samen maken ze muziek, treden op met hun band Emma Peel en zijn ‘simpelweg’ gelukkig. In november 2011 krijgt Bibian te horen dat ze ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft. In een roes beleven ze de intense maanden die volgen, waarin Bibian een boek schrijft, Paniekspinnen, en ze samen nieuwe liedjes schrijven en twee cd’s opnemen. Totdat Bibian op 25 juli 2012 thuis sterft, in het bijzijn van Klaas en de kinderen. Moegestreden.

Na de begrafenis, wanneer Klaas met zijn kinderen voor een tijdje naar België vertrekt, is er pas ruimte om na te denken over wat er is gebeurd en hoe nu verder, als weduwnaar en als vader van drie opgroeiende kinderen van zeven, elf en twaalf.

De complete weduwnaar is het openhartige verslag van het eerste jaar van een weduwnaar, die er alles aan doet om er met zijn kinderen iets moois van te maken. Tegelijkertijd beschrijft Klaas het gemis van Bibian, dat telkens van kleur verandert, blikt hij terug op zijn eigen familiegeschiedenis, en is er ten slotte een nieuwe liefde.

 

Quotes

‘Dit boek raakt je diep.’

Jeroen Krabbé

 

‘Klaas ten Holt maakt het onbegrijpelijke en het gruwelijke klein en liefdevol. En het alledaagse hartverscheurend.’

Kim van Kooten

 

‘Klaas ten Holt klampt zich for dear life vast aan zijn pen om – te midden van de ontreddering, het verdriet en het gemis – alles wat met Bibians dood tot stilstand is gekomen weer in beweging te krijgen.’

Anneke Leene van het Martyrium


'Een subtiel verslag van rouw dat terloops de grote gevoelens langs laat komen: hard maar liefdevol opgeschreven.'

Trouw


'Zonder opsmuk en recht uit het hart'.

Jan Magazine


'Klaas kan meesterlijk schrijven'.

Theodor Holman


'Klaas ten Holt heeft een tragikomische toon te pakken in zijn boek. Hij doet verslag van zijn worsteling en de flaters die hij begaat. Het maakt zijn boek erg leesbaar en invoelbaar.'

Uitvaartzorg