Uitgeverij Podium


Nieuws

Sladjana_Labovic.png
25-02-2021

Sladjana Labovic naar Podium

Uitgeverij Podium, in 2020 succesvol met boeken van onder meer Gerda Blees, Matthias Declercq, Johan Harstad, Wilfried de Jong en Arjen Lubach, heeft de eer en het genoegen een voorname versterking bekend te maken.

 

Per 1 april aanstaande treedt SLADJANA LABOVIC (43) bij Podium in dienst als adjunct-uitgever. Samen met oprichter/uitgever Joost Nijsen en zijn team zal ze zich met - haar kenmerkende - tomeloze energie gaan inzetten voor de verdere ontwikkeling van het fonds. Ze sluit met haar expertise, persoonlijkheid en interessegebieden naadloos aan bij Podium, sedert de oprichting in 1997 bekend als een vrolijk-eigenwijze, veeleisende, progressieve, eclectische uitgeverij.

 

Sladjana is heden ‘creative manager’ bij Unieboek | Het Spectrum (fonds-overstijgende acquisities, creatieve concepten), en begeleidde auteurs als Splinter Chabot en Lucy Woesthoff. UBHS is onderdeel van de groep Lannoo Meulenhoff, die onlangs van Novamedia de groep ‘Park’-uitgevers overnam waartoe Podium sinds 2019 behoort.

Column Joost Nijsen

  • Ontwerp_zonder_titel_1_.png

    WIJ ZIJN PRIJZEN

    15-04-2021 -

    Mijmerend over de kansen voor Gerda Blees om, op 10 mei aanstaande, met haar Wij zijn licht na de Boekhandelsprijs ook de Libris Literatuur Prijs te winnen, gingen mijn gedachten terug naar eerdere hoogtepunten in onze ‘stal’. Niet om op te scheppen (natuurlijk wel!), maar dat is best een aardig lijstje boeken en oeuvres van Podium-auteurs die in de prijzen vielen, dacht ik. Ik wilde dat hier even opsommen, en liep langs de auteursbiografieën op onze website.