Uitgeverij Podium


9789463810029.vdh001.jpg
15x20
€ 20,99
336 pagina's
Omslag: bij Barbara
ISBN: 9789463810029
Nur: 302
originele titel: D. A Tale of Two Worlds
vertaler: Harm Damsma en Niek Miedema

Titels


verwacht 22-09-2020

Michel Faber
D

Bij het verschijnen van zijn laatste roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen in 2015 kondigde Michel Faber aan geen romans meer te schrijven. Het overlijden van zijn vrouw Eva was daarin doorslaggevend.

 

En nu is er dan D. Een verhaal waar Faber 35 jaar geleden een begin aan maakte en nu als ode aan Charles Dickens 150 jaar na diens dood uitbrengt. Als meester van het spel met uiteenlopende literaire genres, waagt Faber zich nu met volle overgave aan de fantasyroman. Het resultaat is een verhaal dat dankzij Fabers literaire virtuositeit zonder enige twijfel voor alle leeftijden een genoegen is. 

 

Dhikilo is anders dan de andere kinderen op haar school. Ze woont in een slaperig Engels kuststadje, maar werd geboren in een land dat eigenlijk niet bestaat. Haar ouders heeft ze sinds haar geboorte niet meer gezien. Het avontuur van Dhikilo begint wanneer plots de letter D volledig uit de taal verdwenen is. Dhikilo lijkt de enige te zijn die dit doorheeft. Om de D terug te krijgen betreedt zij met een overleden professor en zijn sfinx de magische wereld Liminus. Daar moet ze het opnemen tegen de Gamp, Liminus’ verschrikkelijke dictator. Tijdens haar avontuur komt ze de meest wonderlijke wezens tegen. Kan Dhikilo voorkomen dat de Gamp de taal vernietigt? En kan zij, een meisje zonder verleden of land, uitvinden wie ze is en waar ze thuishoort?