Podium


Laura_van_der_Haar_-_Het_wolfgetal_2D.jpg
paperback
ca. 392 pagina's
Omslag: Loudmouth
ISBN: 978 90 5759 891 3
Nur: 301

Titels


verwacht 05-03-2018

Laura van der Haar
Het wolfgetal

Het naderende einde van de jaren negentig. Twee jonge meisjes groeien op ergens tussen stad en achterland. Vikki wordt door haar wereldvreemde moeder aan haar lot  overgelaten en sleept haar vriendin mee op een ontdekkingstocht naar de wereld en zichzelf.
In de loop der jaren komt hun vriendschap op scherp te staan; Vikki gaat steeds verder met het verleggen van grenzen en verlangt van haar vriendin volledige overgave. Tot de nacht waarin het onherroepelijk misgaat.
Het wolfgetal is een buitengewoon zintuigelijke en duistere roman over een ontsporende pubervriendschap. Met haar stilistische brille en haar hoogst eigen gevoel voor humor weet Laura van der Haar de lezer tot het bittere einde in haar greep te houden.

Quotes

‘Het liefst lees ik alleen nog de woorden van Laura van der  Haar. Er tintelt zoveel eigenheid in haar taal. Ik ben een heuse fan.’

Jaap Robben

 

‘Laura van der Haar heeft zo’n roman geschreven die eens in  de paar jaar voorbij komt: een overweldigend debuut dat niet  anders dan een hit kan worden. De eerste zin trekt je naar  binnen, en het verhaal laat je vervolgens niet meer ontsnappen. En dat allemaal in een prachtige en scherpe stijl die je (soms hardop lachend) naar ijzige dieptes brengt.’

Walter van den Berg