Podium


Nieuws

1Afbeelding_auteurs_samen.jpg
25-04-2018

Auteursbezoek Johan Harstad, Dorthe Nors & Gunnhild Øyehaug

In mei vinden twee bijzondere literaire avonden plaats met drie topauteurs uit Scandinavië! Niemand minder dan Johan Harstad, Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug brengen een bezoek aan de Nederlanden en zullen voordragen uit en vertellen over hun recente werk.

 

Op woensdag 9 mei treden de drie auteurs op bij BorderKitchen in Den Haag. Tijdens deze avond wordt Johan Harstad geïnterviewd door schrijver en journalist Hans Bouman en gaan Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug in gesprek met journalist Rosan Hollak. Tevens zullen de auteurs voordragen uit hun meest recente werk en is er livemuziek.

 

BorderKitchen – Johan Harstad, Dorthe Nors & Gunnhild Øyehaug

Datum: woensdag 9 mei 2018 - 20:00

Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag

Entree: € 12,50 (ex. service fee), hier verkrijgbaar

 

Op donderdag 10 mei zullen de drie auteurs doorreizen naar onze zuiderburen voor een literaire avond bij Passa Porta, het internationale literatuurhuis in Brussel. Deze avond bevraagt de vermaarde Vlaamse auteur Annelies Verbeke de drie Scandinavische schrijvers over hun schrijverschap en zullen Harstad, Nors en Øyehaug hun mooiste passages ten gehore brengen.

 

Passa Porta – Northern Lights

Datum: donderdag 10 mei 2018, 20:00

Locatie: Studio, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Entree: €5 – €7, hier verkrijgbaar

 


 

De Noorse Johan Harstad (1979) vestigde zijn naam al met zijn roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?. Zijn meest recente roman Max, Mischa & het Tet-offensief (2017) werd juichend ontvangen door pers en publiek en is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2018 en verschijnt binnenkort in een midprice-editie.

 

De Deense Dorthe Nors (1970) brak internationaal door met de verhalenbundel Karateslag. Haar onlangs verschenen roman Spiegel spiegel schouder wordt met 4 en 5 sterren-recensies ontvangen en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize 2017.

 

Van de Noorse Gunnhild Øyehaug (1975) verscheen afgelopen maand de verhalenbundel Knopen, die momenteel wereldwijd ontdekt wordt. Øyehaug balanceert tussen het komische, het bevreemdende en het pijnlijke. Haar werk wordt vergeleken met dat van Lydia Davis, die tevens de grootste fan en pleitbezorger is van deze nieuwe loot aan onze Scandinavische tak.

 

 

Met dank aan NORLA (stichting Norwegian Literature Abroad) 

 

NORLA_logo_original

 

Column Joost Nijsen

  • arme_lezer2.jpg

    ARME LEZER!

    24-05-2018 -

    Wie ervoor gekozen heeft, als dat een keuze genoemd kan worden, lezer van literatuur te worden, betrad daarmee zowel het pad naar het paradijs als de hel.

    Romans, verhalen, essays en gedichten (en alle mengvormen), stellen de lezer in staat zich levenslang te ontspannen en te verrijken. Er is voor de lezer altijd die vertelling, dat betoog, dat gedicht voorhanden, waarmee je uit de soms beangstigende, soms ronduit geestdodende werkelijkheid kunt vluchten. Heb je even genoeg van de wereld, of heeft die wereld even genoeg van jou? Een boek is altijd als kameraad beschikbaar.