Podium


Nieuws

vvh9789057598371.jpg
01-03-2018

Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers genomineerd voor de E. du Perronprijs

De roman Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers is genomineerd voor de E. du Perronprijs. 

 

De jaarlijkse prijs is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Tilburg en de Universiteit van Tilburg (Tilburg School of Humanities and Digital Sciences) en bekroont mensen of instellingen die zich middels een actieve bijdrage aan de cultuur verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de in Nederland woonachtige bevolkingsgroepen.

 

Alex Boogers is met Margot Vanderstraeten en Tommy Wieringa genomineerd voor de 28e editie. Eerdere winnaars waren o.a. Stefan Hertmans, Ilja Leonard Pfeijffer, Koen Peeters en Adriaan van Dis. Begin april zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de E. du Perronprijs. 

Column Joost Nijsen

  • Genderneutraal3.jpg

    GENDER-NEUTRAAL

    27-03-2018 -

    In haar op 5 april officieel te verschijnen boek Dagelijks werk, een krachtig uitroepteken achter een uniek oeuvre, besteedt Renate Dorrestein ook even aandacht aan de oprichting van de Anna Bijns Prijs in 1985. Renate en drie andere strijd- en schrijflustige vrouwen reageerden met deze bekroning voor Nederlands-talige schrijfsters op de hardnekkige masculiniteit van de letteren. Tot op dat moment was de P.C. Hooft-prijs nog maar vier keer (van de 35 bekroningen) aan een vrouwelijke auteur uitgereikt.