Uitgeverij Podium


vvh9789057599156.jpg
€ 20,50
240 pagina's
ISBN: 978 90 5759 915 6
vertaler: Robert Dorsman

Titels


Antjie Krog
Hoe alles hier verandert

Krogs persoonlijke keuze uit haar non-fictie

Dat Antjie Krog behalve een begenadigd dichter ook een voortreffelijk non-fictieschrijver is, bewees ze met haar geëngageerde en veelgeprezen standaardwerken over Zuid-Afrika. Kort voordat haar de prestigieuze Gouden Ganzenveer wordt uitgereikt, brengen we drie van haar non-fictieboeken op unieke wijze samen. Voor Hoe alles hier verandert maakte Krog een persoonlijke keuze uit De kleur van je hartEen andere tongval en Niets liever dan zwart en schreef ze een aangrijpend voorwoord. Het resultaat is een intrigerend nieuw werk dat niets aan kracht heeft ingeleverd, omdat de kwesties die Krog zo grondig onderzocht en lucide beschreef nog altijd brandend actueel zijn.

Quotes

'De grote kracht van dit boek is dat Antjie Krog de ongemakkelijkheid van haar emoties daadwerkelijk voelbaar weet te maken. Wat zij aan den lijve ervaart, voelt de lezer dankzij haar macht over de taal net zo. (...) Oordeel: virtuoze verbeelding van al dat onrecht en die pijn'. 

Trouw

 

‘Met dit boek heeft Antjie Krog me lamgeslagen.’

Adriaan van Dis over De kleur van je hart


‘Een grandioze caleidoscopische reportage.’

NRC Handelsblad over Een andere tongval 

 

‘Antjie Krog weet haar lezers altijd te raken.’

de Volkskrant over Niets liever dan zwart

 

'Op zeer geëngageerde wijze analyseert de auteur de nog steeds actuele zoektocht van de inwoners van Zuid-Afrika naar samenleven in vertrouwen. Een bundel non-fictie die de lezer aan het denken zet.'

NBD Biblion