Podium


Nieuws

vvh9789057598135.jpg
30-09-2016

Auteursbezoek & poëziebundel Michel Faber

‘HARTVERSCHEUREND, GEVOELIG, INTIEM: DIT IS EEN OVERWELDIGEND BEWIJS VAN LIEFDE.’

- Mary Costello

 

Kort voor het verschijnen van zijn meesterlijke roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen (2015) overleed Michel Fabers vrouw. Tot leven is een monument ter nagedachtenis aan Eva, die stierf na een zes jaar lange strijd tegen kanker. Michel Faber schreef deze gedichten in het eerste jaar na haar overlijden, volkomen ontredderd door het grote gemis, met woorden als enig houvast.

 

In deze ongeremde en buitengewoon pure poëzie laat Faber voelen wat het betekent om de liefde van je leven te ontmoeten – en voorgoed afscheid van haar te moeten nemen.


Ter gelegenheid van het verschijnen van deze poëziebundel komt Michel Faber naar Nederland om op te treden op o.a. Crossing Border in Den Haag (4 t/m 6 november). Kijk voor meer informatie: www.crossingborder.nl.

Column Joost Nijsen

  • manuscripta2012_01.jpg

    Vaarwel Manuscripta

    12-10-2016 -

    Mis ik iets of heeft iedereen in het vak het zo druk met zichzelf dat er niet of nauwelijks gereageerd is op een toch opzienbarend bericht? 'CPNB stopt met Manuscripta en Vers voor de Pers', kopte de website van Boekblad.

    Voor wie het zich niet herinnert: uitgevers toonden decennialang hun nieuwe aanbod aan boekhandels en media op Vers voor de Pers, in voorjaar en najaar. Ik ga er niet nostalgisch over doen maar dat waren in de hoogtijdagen van het boekenvak hoogtepunten in het jaar, waar iedereen vanuit de zomer- en winterluwte altijd opgewonden naar toe leefde. Kraampje, dummy’s, catalogi, blow-ups omslagen.