Uitgeverij Podium


Nieuws

vvh9789057592799.jpg
23-03-2020

Marjolein Visser geeft tijdelijk e-book debuut cadeau

Zijn sommige levens minder waard dan andere? Dat is de belangrijke en momenteel zeer actuele vraag die debutant Marjolein Visser stelt in haar indringende en tragikomische roman Restmens.

 

Maar moeten we de roman wel laten verschijnen, vroeg Marjolein eerder deze maand zeer terecht aan ons: "Zitten mensen vandaag de dag wel op mijn debuut te wachten?" Toch willen we het verhaal juist nu delen. Niet alleen vanwege die actuele vraag die in de roman wordt gesteld, maar ook omdat lekker lezen in deze tijd juist één van de dingen is die wél kan.

 

“Maar het voelt ongepast om nu iets voor eigen gewin te promoten”, aldus Marjolein, “deze tijd maakt nederig.” En daarom biedt Marjolein alle lezers nu 2 opties om het boek te lezen:

 

  1. Je kunt Restmens vanaf nu kopen of bestellen, en denk hierbij vooral aan je lokale, momenteel zeer hardwerkende boekhandel. Heb je twijfels of het boek wel te koop is bij de winkel om de hoek? Iedere boekhandel kan Restmens voor je bestellen, en is daarmee net zo snel als online aanbieders. En ook als de boekhandel momenteel gesloten is, denken ze met je mee. Hiermee steun je niet alleen Marjolein maar het hele boekenvak. 
  2. Mocht je zodanig getroffen zijn door de Coronacrisis dat een boek kopen er even niet in zit, maar wil je Restmens wel graag lezen, dan geeft Marjolein een e-book cadeau. Tot tenminste 6 april kun je een gratis e-book aanvragen door te mailen naar post@uitgeverijpodium.nl.

We wensen alle lezers alvast veel leesplezier, en hopen dat jullie je leeservaringen met ons willen delen. En hopelijk tot snel in de boekhandel!

Column Joost Nijsen

  • Column_Joost_Nijsen_11_.png

    FEESTELIJK

    17-11-2020 -

    Mensen denken vaak dat uitgevers vooral druk zijn in de Boekenweek, en rond de feestdagen. Omdat dan de boekwinkels het drukst bevolkt zijn met gretige klanten. Maar ónze drukte zit er altijd iets voor. Je zorgt als uitgever vooral dat al die mooie, verleidelijke, ontroerende, onderhoudende en leerzame boeken ruim op tijd de winkels bereiken. En de publiciteit eromheen geregeld is. Radiospotjes, advertenties, interviews, recensies, social-media-grappen, et cetera. Wie daar twee weken voorafgaand aan zo’n piekperiode aan begint, is te laat.