Podium


Nieuws

1Renate_Dorrestein.jpg
22-05-2018

Hommage aan Renate Dorrestein

Renate Dorrestein was jarenlang innig verbonden met de stad Haarlem. In plaats van het laatste publieke interview dat de schrijfster zondagmiddag 10 juni in de Philharmonie zou afstaan, wordt een ‘In Memoriam’ georganiseerd. Journalist Frénk van der Linden ontvangt tal van gasten ter gelegenheid van deze hommage, onder wie haar echtgenoot Maarten de Boer en haar eigen redacteur (en veelgeprezen 'scriptdokter') Harminke Medendorp. Zij zal op persoonlijke wijze proza en thematiek van de schrijfster duiden. Ook luisteren Dorresteins drie zogeheten 'leasedochters' de interviewsessie op.

 

Zangeres Mylou Frencken omlijst de vraaggesprekken en voordrachten met bijpassende liedjes. Aan tafel neemt verder o.a. schrijfster Lilian Blom plaats, hartsvriendin van Renate Dorrestein. Ook onze talentvolle schrijfster Gerda Blees schuift aan. ‘Mij wordt regelmatig voorgehouden dat ik mijn opvolgster moet aanwijzen’, zei Dorrestein enkele weken voor haar dood. ‘Nou, hier is zij dan.’ 

 


 

Hommage aan Renate Dorrestein

Datum: zondag 10 juni

Locatie: Philharmonie, Kleine Zaal

Adres: Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Tijd: 14u30 – 16u15

Kaarten: €15,- inclusief drankje en garderobe, hier verkrijgbaar

Column Joost Nijsen

  • Glazenbol1b.jpg

    GLAZEN BOL

    14-06-2018 -

    Daarnet poetste ik mijn glazen bol op; ik maak u graag deelgenoot van wat zich openbaarde! Ik zag het boekenlandschap van de nabije toekomst te Nederland. Een brede rivier deelde het landschap, aflopend naar de horizon, in tweeën.