Podium


Nieuws

1vvh9789057598371.jpg
14-05-2018

Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren 2018

Onder een hemel van sproeten is genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2018 (voorheen Dioraphte literatuurprijs). De roman van Alex Boogers dingt mee naar de titel in de categorie Oorspronkelijk Nederlands.

 

De tien nominaties (in de categorieën Oorspronkelijk Nederlands en Vertaald) zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jongerenjury kiest vervolgens aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren (van 21 tot en met 30 september) welke twee boeken met de titel naar huis gaan. De winnaars, één uit elke categorie, ontvangen ieder een geldbedrag van €15.000.

 

De vakjury over Onder een hemel van sproeten:


‘Met een subliem uitgevoerde roundhousekick weet Alex Boogers de lezer te raken: je voelt je medeplichtig aan de misstanden in de samenleving waar de romanpersonages onder lijden, zonder dat je in staat bent om in te grijpen in hun lot. Boogers’ roman getuigt van waarlijk engagement en stroomt over van de vitaliteit, scheppingskracht en urgentie.’

 

Kijk hier voor meer informatie.

Column Joost Nijsen

  • arme_lezer2.jpg

    ARME LEZER!

    24-05-2018 -

    Wie ervoor gekozen heeft, als dat een keuze genoemd kan worden, lezer van literatuur te worden, betrad daarmee zowel het pad naar het paradijs als de hel.

    Romans, verhalen, essays en gedichten (en alle mengvormen), stellen de lezer in staat zich levenslang te ontspannen en te verrijken. Er is voor de lezer altijd die vertelling, dat betoog, dat gedicht voorhanden, waarmee je uit de soms beangstigende, soms ronduit geestdodende werkelijkheid kunt vluchten. Heb je even genoeg van de wereld, of heeft die wereld even genoeg van jou? Een boek is altijd als kameraad beschikbaar.