Podium


Nieuws

vvh9789057598630.jpg
17-11-2017

De mensmachine. Hoe we de dood kunnen overleven verschijnt medio januari

Zijn wij de laatste sterfelijke generatie? Al in 2048 kan de dood opgelost zijn, aldus de aanhangers van het transhumanisme. Een gedachte die zowel hoopgevend als krankzinnig en angstaanjagend is.

 

In De mensmachine, dat medio januari bij Uitgeverij Podium verschijnt,neemt journalist Mark O’Connell ons mee op een reis door de wonderlijke wereld van deze internationale beweging. Zo bezoekt hij een instelling waar je je lichaam en/of hoofd na je dood kunt laten invriezen in de hoop ooit weer tot leven gewekt te kunnen worden. En in Silicon Valley spreekt hij Aubrey de Grey, een wetenschapper die beweert dat we praktisch al onsterfelijk zijn, omdat de verjongingstechniek de dagelijkse veroudering voorbij is.

 

Dit zijn maar enkele van de illustere ontmoetingen die O’Connell heeft gehad voor zijn wereldwijd lovend ontvangen boek. Hij laat ons zien hoe ver de techniek op het vlak van levensverlenging al is, introduceert de hoofdrolspelers in dit veld en stelt de urgente existentiële vraag: hoe wenselijk en menselijk is onsterfelijkheid? Dit maakt De mensmachine tot een even verbijsterend als fascinerend boek over de toekomst van de mens, die volgens sommigen oneindig zal zijn.

 

‘O’Connell is een voortreffelijk schrijver en een aangename gids.’ The Guardian

 

‘Een even helder als briljant boek. En ook nog grappig, érg grappig.’ The Sunday Times

 

Mark O’Connell (1979) is literatuurwetenschapper en journalist. Hij schrijft voor The New Yorker, The Independent en New York Times Magazine. Hij woont en werkt in Dublin.

 

_______

 

Graag bieden wij u de gelegenheid om Mark O’Connell te interviewen en/of in uw programma uit te nodigen. In verband met de voorbereidingen van een mogelijk auteursbezoek vragen wij u om uw belangstelling uiterlijk 1 december door te geven aan Susanne ter Smitten, sts@uitgeverijpodium.nl. Via deze weg is het tevens mogelijk om uw interesse in voorpublicaties door te geven of alvast een proef (pdf) van het boek op te vragen.

 

 

 

Column Joost Nijsen

  • action-athletes-black-and-white-802861.jpg

    IN HET SPEL

    23-10-2018 -

    Het is zover. Alle ballen zijn in het spel. Alle weddenschappen zijn gesloten. Alle kaarten geschud. Alle boeken die we voor dit najaar aankondigden zijn gedrukt, gedistribueerd, rondgestuurd. Zondag sloten we een kleine marathon aan feestelijke ten-doop-houdingen af met een mooie presentatie in een bovenzaaltje van Kapitein Zeppos, waar we Martine de Jong te midden van haar dierbaren even luidkeels als oprecht prezen voor haar tweede roman, De aanloopman. Een vernuftig geplotte, glashelder geschreven roman gesitueerd tegen het decor van de Groninger gasbel, met personages en verwikkelingen die doen verlangen naar een Netflix-serie gebaseerd op dit boek. Maar eerst maar eens het woord aan de lezers.