Uitgeverij Podium


Nieuws

DSCF8851.jpg
20-09-2017

Spectaculaire literaire avond in Theater Bellevue markeert 20-jarig bestaan Uitgeverij Podium

Uitgeverij Podium bestaat dit jaar 20 jaar. Dat werd op feestelijke wijze gevierd in Theater Bellevue in Amsterdam, alwaar de honderden genodigden (o.a. auteurs, freelancers, boekhandelaren en pers)  op 18 september met champagne werden onthaald.


De avond ging van start met een vrolijk interview met uitgever Joost Nijsen door Podium-auteur Arjen Lubach; in Theater Bellevue wordt tevens zijn razend populaire Zondag met Lubach opgenomen. In een twee uur durende literaire show werden de gasten vervolgens getrakteerd op optredens van Gerda Blees, Alex Boogers, Renate Dorrestein, Fidan Ekiz, Ingmar Heytze, Wilfried de Jong, Kluun, Inge Schilperoord, Willem Thies, Georgina Verbaan, Janneke Vreugdenhil, Kira Wuck en Maarten Zeegers. Zij droegen voor uit hun werk en werden geïnterviewd door de host van de avond: Lennart Booij, o.a. mede-oprichter van bkb en voormalig conservator van het Stedelijk Museum.  

 

Diverse buitenlandse auteurs droegen op speelse wijze bij aan het programma: Michel Faber, Johan Harstad, Etgar Keret, Karen Köhler, Antjie Krog, Elvis Peeters en DBC Pierre namen ieder een kort filmpje voor Podium op. Ook eurocommissaris Frans Timmermans (wiens pamflet Broederschap eind 2015 bij Podium verscheen) nam een persoonlijke videoboodschap op. Dichter Ingmar Heytze besloot de avond met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht, getiteld ‘Podiosi’, verwijzend naar de wijze waarop Podium-medewerkers ook wel genoemd worden. Na afloop verplaatste het feest naar theatercafé de Smoeshaan, alwaar nog tot laat geborreld werd.

 

De organisatie van de avond lag in handen van Podium in samenwerking met creatief productiehuis Buro Extra (bestaande uit ex-DWDD-redacteuren Pieter Eckhardt en Floor Zijlstra) en Theater Bellevue. Bekijk de foto's van de avond via Facebook.

 

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Podium gaf uitgever Joost Nijsen maandag 18 september een uitgebreid interview in Het Parool: ‘Ik heb altijd geprobeerd een mix te maken van lastig te verkopen maar prachtige boeken en leuke dingen om geld te verdienen.’ (Klik om het gehele interview via Blendle te lezen.)

Column Joost Nijsen

  • 1Kopie_van_Column_Joost_Nijsen_1_.png

    Radioreclame met auteurs

    15-09-2020 -

    Op de radio klinken steeds vaker spotjes op die zijn ingesproken door de auteurs zelf. Wij hebben dat ook af en toe zo uitgevoerd. Renate Dorrestein deed het bijvoorbeeld een keer voor een eigen, nieuwe roman, nadat ze aangaf meer te willen doen met haar fraaie voorleesstem. Het paste haar, met die warme, uitnodigende stem haar vele vaste lezers als het ware rechtstreeks toe te spreken.